sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Täyden tohinan viikko

Kahdet ohjatut agilitytreenit, kahdet omatoimi agilitytreenit, yhdet omatoimi rally-tokotreenit ja yhdet ohjatut rally-tokotreenit. Tällä viikolla mentiin haipakkaa koirarintamalla, sillä lähes päivittäin tuli koirien kanssa jotain tehtyä. Täytyy kyllä todeta, että tällaista menoa ihan joka viikko ei ole. Onneksi. Mutta toisaalta jokaisen treenin jälkeen oli huippufiilis ja se varmistaa aina vaan sitä, miksi sinne treenikentälle lähdetään: nauttimaan yhteisistä jutuista!


KESKIVIIKKO
Keskiviikkona lähdettiin uhmaamaan ulkotreenaamista Annan kanssa rally-tokon osalta. Molemmat pojat pääsivät mukaan, Lahku sai ennen treenejä kuitenkin porokoiratyttöjen kanssa juoksennella koirapuistossa. Meidän treenit pidettiin hankikantasilla kaukalossa, olosuhteet olivat muuten oikein hyvät, mutta ajoittain tuuli kohtuu kovaa, jolloin rally-kyltit sai kyytiä. Meidän rata meni lähtö-ohjaajan ympäri myötäpäivään-eteen istu, oikealta sivulle, istu-juosten-pujottelu edestakaisin-normaali vauhti-vasen täyskäännös-360 oikeaan.

Olin hierottavana muutama tunti aikaisemmin ja rataan tutustumisessakin huomasi vain, kuinka ei ollut mitenkään terävimmillään. Rovalla oli todella hyvä mielentila treeneissä, siis sellainen et seuraamisessa etutassut nousee niin korkeelle kun vain voi ja katse ei tipahda hetkeksikään. Kunnon tekemisen meininki. Sillä oli niin paljon intoa, että ei meinannut vierellä pysyä. Teki päheesti ekalla kerralla juosten pujottelun! Muuten vähän siellä täällä omia virheitä kuten kävelet suoraan merkkiin, koira osuu merkkiin, teet väärän liikkeen. Ei ihme jos koirakin on yhtäkkiä kuutamolla.

Pyysin Annaa ottamaan videota suorittamisesta, jonka Rova otti ihan jäätävänä häiriönä. Anna on toiminut niin monet treenit Rovalle palkkaajana, joten keskittymisessä oli paljon petrattavaa. Kuitenkin hyvä häiriötreeni. Saatiin pari onnistunutta lyhyttä pätkää tehtyä. Sen jälkeen alkoi haukkuminen vaikka tekeminen jatkui silti innokkaana... Minusta oli vain parasta, että Rova teki niin täysiä ja intoa puhkuen, niin ei haitannut vaikka pakka leviääkin muuten!

TORSTAI JA PERJANTAI
Tehtiin mustilla ratanumeroinneilla +5 esteen sarjoja ohjatuissa treeneissä. Tykkäsin todella paljon radasta, se oli tosi haastava, mutta jotenkin taas järki ei pysynyt mukana hommassa. Oli vimmatusti halua onnistua, mutta en saanut ohjattua Lahkua niin hyvin kuin olisin halunnut. Ollaan treenattu tosi paljon vaikeasta kulmasta putkeen menoja, mutta näissä treeneissä ei aina osunut oikeaan. Ja syynä minun huono ohjaus. Puomi sujui jo tosi kivasti. Saatiin myös Melkun opastuksella hyvin alkuun meidän verkottomia keppejä, tsemppasin koiraan vierellä ja tahditin - kuuden sarjan kepeillä meni vain parin verkon (vaihdellen paikkaa) tuella. Jees!

Kaiken kaikkiaan ohjatuista treeneistä jäi tosi hyvä fiilis. Katsoin seuraavana aamuna treeneissä otettuja videoita ja ärsyynnyin niin paljon siitä miten ohjasin koiraa, joten päätin töiden jälkeen lähteä kokeilemaan tietyt kohdat uudestaan. Kannatti! Katsoin torstain treeneissä muiden ohjaustyylejä ja ne innoittivat kokeilemaan uutta.



LAUANTAI
Oman seuran agilitykisojen talkoiden jälkeen suunnattiin lappalaiskoiraporukalla Agiliitäjien hallille. Nina piti meille rally-tokon treenit, viimeiset kunnon ohjatut treenit ennen lajin rotumestaruuksia ensi viikonloppuna. Rallyn treenaaminen saa mut jostain syystä epävarmaksi, ehkä sen takia kun alla on kuitenkin tosi vähän kunnon treenikertoja ja itelleen kelpaa vain onnistuminen. Kuitenkin Rovan kanssa saatiin ihan kunnon AHAA-ELÄMYKSIÄ Ninan opissa ja koin olevan enemmän sinut kentällä koiran kanssa kuin aiemmin. Tiettyihin asioihin saatiin tosi paljon selvyyttä!

1. Luota koiraan, se osaa kyllä. Lisäksi ei tarvitse kehua taukoamatta tai käskyttää seuraamaan joka toinen metri (mikä jännittäminen). Less is more varsinkin Rovalle.
2. Tilaa kyltteihin, että Rovan kokoinen koira pystyy ne tekemään ilman, että osuu.
3. Pujottelussa jne. Rova menettää malttinsa jos teen vasempaan käännöstä liian jyrkästi - tee isommalla kaarroksella.
4. Remmi ehdottomasti VASEMPAAN käteen ja tarpeeksi löysä.
5. Hengitä liikkeiden välissä.
6. Ennen kisoja tee lähtöharjoituksia.

Videolla koko rata, jossa palkkasin kolmesta eri kohtaa. Jossa myös tein olettamuksen, että koira ei kyllin hyvin seuraa ja aloitin alusta, turhaan. Lopussa onnistumisen vuoksi menin maali-kyltinkin väärältä puolelta, mutta se laitettakoon täysin vain ilon piikkiin, kun saatiin palaset loksahtamaan paikoilleen!


Nyt pistän villasukat jalkaan, teeveden porisemaan ja avaan Netflixin ja aion hautautua loppuillaksi peiton alle. Huomenna sitten taas kohti uutta viikkoa ja ohjattuja Maijun treenejä!

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!