tiistai 19. maaliskuuta 2019

Laske kymmeneen ja muista kehua

Meillä oli toinen ja toistaiseksi viimeinen tuurausvuoro Maijun treeneissä, tehtiin taas möllirataa. Ihan viime viikon aikana on tullut huomattua, että Lahku reagoi tosi helposti häiriöön, nyt meni vuoron ensimmäinen 10min keskittymistä opetellessa. Haukuntaa kuului viereiseltä kentältä, Maiju oli niin ihana, odottelemaan tuli toinen koira odottamaan vuoroaan. Wuh. Tämä vaihe on onneksi ohimenevä ja onhan se niin, että vain treenaminen häiriössä kasvattaa sietokykyä häiriön kestämiseen!

Vinoesteet olivat hyvä haaste meille. Multa puuttui alussa kaasu, mutta saatiin kivat pari onnistunutta rataa tehtyä. Maiju sanoi, että 7-9 kohdassa koira ei edes vilkaissut minua kun painoi menemään. Kivat, haastelliset treenit.


Kertailtiin välissä Rovan kanssa rally-tokon saloja. Alkaa olemaan viimeiset treenit ennen rotumestaruuksia. Laadin päähäni radan, jota lähdin suorittamaan. Otin ennen lähtöä kontakti- ja lähtöharjotteita. Kehuin suhteellisen väljästi, mikä omasta mielestä nostatti Rovan virettä hyvällä tavalla. Tehtiin kivoja pätkiä, eteentuloissakin koira tosi kuulolla. Hihna oli löysällä ja vain vasemmassa kädessä. Toimi!

Mentiin ottamaan Melissan kanssa vielä treenien jälkeen nopeat keppitreenit ja päästiin siihen pisteeseen, että kuuden kepin sarja meni vain yhdellä verkolla! Täältä tullaan verkottomat kepit! Lahkulle teki vaikeinta lopun viimeiset kepit selkeästi eniten ja se joutu miettimään tosi paljon siinä kohdassa, että teki oikein.


Kooste Lahkun treeneistä tiistaina!

Tiistaina tehtiin Melkun suosittelemaan kuuntelemisharjotteita, jossa käskytän Lahkua ja hän itsenäisti hakeutuu esteille. Tämähän meni jopa ihan kivasti. Keppejä tehtiin taas, helpottelin ajoittain lisäämällä verkkoja, jotta hyvä fiilis ja meno säilyy. Ihan näppärä pentu, nyt päätin laittaa jo etupalkan mikä toimi. Loppukepit tuottaa edelleen hankaluuksia, mut hyvään suuntaan ollaan menossa.

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!