maanantai 4. joulukuuta 2017

Ripaus lunta ja harmaata talvea

Rova jo lähemmäs 7,5kk. Se on nykyään jo niin iso poika! Vaikka niin odotinkin, että se kasvaa, niin olihan se pentuaika tosi ihanaa. 15,2kg ja 46cm.

Viime viikolla oltiin pariinkin otteeseen tokotreeneissä. Tiistaina tehtiin Kompassissa Reben ja Ellin kanssa toko/rally-tokotreenit. Nyt oli pitkästä aikaa ihan uudenlainen häiriö treeneissä, mutta myös tokotilassa oli ainakin omasta mielestäni järkyttävän kuuma, joten jos koirakin vaikutti olevan loppu jo pienestä, sitä olin minäkin. Tunnari meni oikein asiallisesti ja hyvällä innolla toi oikean ekalla. Ruutu tuntui junnaavan tänään. Oli kyllä tosi kuuma huone vaikka kello oli jo yhdeksän illalla. Tuntui, ettei koirakaan oikein kyennyt kun muutamaan toistoon jonka jälkeen aivot oli jo ihan solmussa.

Torstaina sitten uusi yritys Melkun kanssa ulkokentällä sateessa. Alotettiin treeni ruudulla: Rova tarjoo sitä ahkerasti itse, mutta paikka ruudussa oli hakusessa. Rova sijoittuu suhteellisen lähelle tötsiä ihan jo varmasti sen takia että a) sille ei ole selväksi tehty oikea paikka b) merkin kiertäminen on sille myös mieluinen liike. Melkku antoi hyvän vinkin, että käy koiran odottaessa kauempana käyn taputtamassa maata siinä paikassa mihin koiran haluan sijoittuvan. Ja tadaa, ihan mielettömän hyvin haki paikan! En ole vielä lisännyt ruutuun maahan-käskyä ihan varmistaakseni ensin paikan.

Ruudun jälkeen tehtiin tunnari, mikä on tietysti paras juttu Rovalle. Kapulat oli sekaisin kentällä ja lähetin koiran useamman metrin päästä. Lähti hyvin ja alkoi etsimään omaansa reippaasti, hieman nenä karkasi, että kävi useamman metrin päässä, liekö etsimässä oikeasti omaa, mutta kehoituksen jälkeen palasi. Toi ensin väärän, palautin ja toi oman. Jatketaan tunnarin varmistamista.

Otettiin vielä päätteeksi kapulan pitämistä, jossa edistymistä onkin tapahtunut! Noutamisessahan ei ole mitään ongelmaa, mutta enemmänkin kapulan pidon kestossa. Nyt ollaan varmistettu kapulan pitoa ja alkaa olemaan jo suhteellisen hyvässä jamassa. Vahvistettiin lisäksi treenien ajan lelupalkkaa ja leikkimistä. Kaikenkaikkiaan jäi hyvä fiilis treeneistä, seuraavana meidän hommana on seuraaminen ja liikkeestä maahanmenon treenaaminen.


Se hymyilee. Aina välillä!


Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!