keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Vauhdikkaan pennun tokotreenit

Treeneistä mieleen jäi

 • Jätä-käsky vielä selvemmäksi, pyritään vähentämään kieltämistä ja "ei"-sanan käyttöä.

 • Päättää mihin liikkeisiin tahdon liittää lelupalkan ja mihin ruokapalkan.

 • Kuolleen lelun leikkimisen vahvistaminen.

 • Leikkimisen vahvistaminen*

 • Luoksetulon treenaaminen avustajan kanssa -> ärsyke -> käsky rauhallisesti -> superpalkka


  • Tiistaina tuli treenailtu taas porokoiraporukalla tokoa. Alkuun hieman kierrosten nostamista leikkimällä, kuolleen lelun hakemista, viettien nostamista jahtaamalla. Ajattelin, että nyt kun Rovalla alkaa pysyvät kulmahampaat puhkeamaan, niin ei olisi kovin innokas tarttumaan lelusta. Mitä vielä, samalla innolla mentiin kun aiemmin. Otettiin muutama perusasento, pentuluoksetuloja. Pentuluoksetuloissa ihan mielettömällä vauhdilla ihan parasta! Jätä-käskyn treenaamista ollaan nyt se muutama päivä treenattu ja sitä myös häiriössä kertailtiin suurimmissa osin. Intensiivisen treenin jälkeen tauolle kentän viereen ja katseli kun porokoirien kanssa tehtiin liikkeitä: lähes hiljaa, mutta rauhoittui sitten kerälle. Tosi pätevä pentu! Parhautta on kyllä treenaaminen porukassa, saa hyviä vinkkejä aktiivisesti ja heti joku huomauttamassa kun liikkeessä joku mättää.

   * Leikkimisen vahvistaminen on ollut arjessa meidän numero 1 tehtävä viimeisen viikon aikana. Rova on ollut aina onneksi tosi innokas lelujen suhteen. Nyt siitä tehdään kuitenkin juttu, mistä poika palkkaantuisi ja saisin aina helposti kierroksen nousemaan (se nyt toki ei haastavaa ole tällä pojalla). Lisätään leikkimisen monipuolisuutta. On luettu Saalisvietti koiraharrastuksessa-kirjaa ja saatu hyvin vinkkejä ihan harrastuskentiltäkin!

   Kuvituskuvana toimikoon nyt muutama viikonloppu sitten otettu kuva Puppy Paradesta!

   Loppuviikosta luvassa aktiviteeteiksi torstaina tokoa ja viikonloppuna päivän vanhan jäljen ajoa. Siihen päälle pitkästä aikaa Rovan lempparilapinkoirakavereiden näkeminen ja keski-suomeen "rauhoittumaan" maalle.

   Ei kommentteja:

    
   Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
   Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!