maanantai 2. lokakuuta 2017

Astetta hukassa olevampi parivaljakko

Torstaina tokoiltiin kahdeksan lappalaiskoiran häiriössä hiekkakentällä. Alkuun vähän aktivointia leluilla, nyt ei meinannut millään innostua. Hampaat on nyt vaihtumassa, ettei ole edes koskenut puruluihin. Joten ei sitä sitten sen enempää yritetty. Hieman seuruupätkää koitettiin, kontaktin pitämistä, maahan-istu kertausta. Muutama iloinen pentuluoksetulo. Treenien murheenryyni oli noutokapulan tuominen. Heitin kerran ja toi minulle mallikkaasti. Siihen olisi pitänyt päättää, heitin toisen kerran eikä koira sen jälkeen tuonut käteen kuin vaivalloisesti. Nyt vaan hommaksi taas iloinen kapulan kanssa rellestäminen.

Mitä huomioitavaa: "turhat" eleet ja äänet pois treenatessa. Annan liikaa apuja. Rova on todella nopea oppimaan, joten nyt nämä pois ennen kun koira kerkeää oppimaan huonoille tavoille.


Viikonloppuna tehtiin ensimmäistä kertaa kahden kulman jälki. Matkaa tuli varmasti lähemmäs 300m yhteensä. Vuorokauden vanha jälki, yöllä sadellut hieman ja kosteahko ilma. Rova lähti hyvin jäljelle, teki ekan suoran aikana muutaman piston sivuille. Ensimmäisen kulman hyvin merkkasi ja lähti jäljen mukaisesti vasemmalle. Seuraava suora oli ihan mieletön, kunnes 5m ennen seuraavaa makuuta opas hukkasi jäljen (miten voi käydä niin). Tarkoituksena oli, että olisin kerennyt reagoimaan kulman tulemiseen laskemalla tahtia ja siten antanut koiralle aikaa etsiä kulma. Nyt menimme nätisti hukkaan kun koira lähti suoraan seuraavalle suoralle ja kohti kaatoa, jonka se löysi hyvin. Tässä oli aineksia aivan loistavaksi jäljeksi, mutta minun ja oppaan oma kämmi nyt pilasi vedon. Tarkoituksena oli, että jos tämä saadaan nätisti tehtyä, pääsisi pentu talvitauolle! Eli luvassa on vielä toinen samanmoisen teko. Ja sillon tiedetään sitten missä mennään.

Varasin huomiselle treenivuoron sisätiloihin, jotta voidaan paneutua seuraaviin asioihin: kiertämisen opettaminen ILMAN eleapuja, kapulan noutamiseen taas uutta intoa ja hauskaa tekemistä, aktivointia leikkimisellä, seuraamiseen pituutta ja jos kerkeää, niin kontaktiharjoituksia.

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!