maanantai 1. heinäkuuta 2019

Ketjuttamista ja onnellinen kettupoika


Heinäkuu aloitettiin sujuvasti toko-treeneillä, nyt vuorossa oli ketjuttaminen. Otettiin ekana paikallamakaaminen 1min, ei mitään ongelma. Sen jälkeen piti valita kolme (mielellään vahvalla pohjalla olevaa) liikettä, mitä käytettäisiin tässä. Valitsin seuraamisesta maahanmeno-luoksetulo-seuraaminen. Nämä tehtiin kahdesti, ensin tehtiin palkaten jokaisen liikkeen jälkeen ja halutessaan siirtymissä.

Siirtymiset meni tosi nätisti! Meillä on tässä-käsky, jossa Rovan pitää kulkea vierellä, mutta kontakti ei ole pakollinen. Rova tarjoaa nykyisin kontaktia tosi mielellään myös siirtymiin. Liikkeestä maahanmenossa palkkasin heittämällä herkun taakse heti kun Rova iskeytyi maahan. Siirtymisen puolessa välissä palkka. Luoksetulo oli tosi ripeä, hieman perusasento liian eteen. Siitä palkka. Siirtymässä palkka. Seuraaminen palkattiin ihan peruasentoon.

Tämän jälkeen pois kehästä ja uudelleen kehään tuleminen. Nyt ei palkkauksia vaan kokeenomaisesti kaikki. Siirtymissä Rova oli kivasti mukana koko ajan. Jatkossa kun osoitetaan aloituspaikka, voisin ottaa sen hieman isommalla kaarroksella, jolloin koiran on helpompi tulla suoraan perusasentoon. Seuraamisesta maahanmeno meni tosi hienosti ja Rovan perusasentoon nouseminen oli ripeä. Siirtymä hyvä. Luoksetulossa oli ehkä ihan hitusen pudonnut vauhti, mutta laukalla silti tultiin! Tässäkin kehut liikkeen jälkeen lisäsivät hyvin kierroksia (käytin "wau" ja "hieno", taputin muutaman kerran käsiä yhteen) ja piti koiran työmoodissa. Rova oli mieletön seuraamisessa, kontakti ei pudonnut yhtään vaikka otettiin eri nopeuksilla, kaikki käännökset, useampi perusasento. Ihan mieletön! Kehuin liikkeen jälkeen hieman liian innostaen (ja taputtaen), jolloin Rova haukahti kahdesti. Vielä siirtymä ulos kehästä jossa piti tehdä joku yksi helppo liike josta vapautus ja lopullinen palkka. Tein perusasennosta maahanmenon, johon Rova iskeytyy nopeasti. Pallopalkka ja ihan hirmuiset intopotkujuoksut päälle!

Kuvituskuva keväältä, tänään meno ei ollut yhtä vakavaa!

Todella onnistuneet treenit, nyt enemmän työn alle vain juuri tuota ketjuttamista, niin alkaa olemaan koevalmista Itselle muistaminen ryhdin kanssa, ainakin korjaa sitä kun olet valmis liikettä suorittamaan. Tai josko sitä rupeaisi jatkossa ihan kunnolla pitämään ryhtinsä!

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!