torstai 27. kesäkuuta 2019

Maanantait on pyhitetty tokolle

10.6
Monen viikon tauon jälkeen päästiin treenaamaan ohjatuissa tokotreeneissä. Tänään vuorossa seuraaminen ja käännökset, odotellessa omaa vuoroa pystyi tekemään ruutua ja merkin kiertämistä. Meille seuraamisen syynääminen tuli hyvään paikkaan, sillä Rovan katse on alkanut putoamaan käännöksissä. Saatiin käännöksiä jo hitusen paremmaksi kun opettelin kääntymisen kokonaan uusiksi, nyt Rova tietää paremmin mitä pyydän häneltä.

Ensin paikkamakuu, Rova sivummaisena, väliä 1,5m seuraavaan koiraan. Tosi hienosti meni! Meni maahan ja nousi maasta ekalla käskyllä. Kävin palkkaamassa kerran paikkamakuun aikana. Hyvin kontakti pysyi minussa, vaikka häiriötä viereinen koirakko hieman häiriötä aiheutti (hyvää treeniä!). Paikkaistuminen sama homma, tosi hyvin jaksoi, tilanne sama. Seuraamisessa Rovan paikka on parantunut kyllä. Peruasento sillä paikoin on silti hieman liian edessä. Nyt molempiin suuntiin käännökset onnistui tosi hyvin! Kontakti pysyi, paikka oli oikea. Hurjan hieno poika. Saatiin hyviä vinkkejä perusasennon parantamiseen. Nyt pitää vaan jaksaa pitää kriteereistä kiinni käännöksissä, niin tulee hyvä.

Tein muutaman ruudun kosketusalustalla, lähetys eri kulmista. Tosi hienosti löysi paikan, hyvä draivi menemisessä. Hyvät treenit siis maanantaina! Lisäksi Rovan taukokäyttäytyminen oli tosi hieno, fokusoi minuun aina jos ei muuten oleskellut. Vaikka keli oli suhteellisen kuuma, jaksoi Rova todella hyvin.

17.6
Tällä kerralla oli jäävien treenaamista. Rovan kanssa ollaan treenattu nyt erityisesti jäävissä maahanmenoa ja istumista, seisomisen jääden ihan huomaamatta pois. Hyviä treenivinkkejä, missä opetetaan koiraa kuuntelemaan ja erottelemaan käskyt. Kädet taakse ja koira edessä peruutat ja pyydät koiraa i/m/s josta palkkaus. Epäonnistuneesta oho-käsky, eikä uudelleen käskyttämistä.

Tehtiin myös seisomisessa häiriötreenejä, jossa koira ei saa liikahtaa yhtään minun sijainnistani huolimatta. Palkkailtiin tiuhaan tahtiin, liikuin koiran taka/sivussa/edessä, hypin, liikuin nopeammin, menin kyykkyyn. Myös hennosti koiran lapojen kohdalta työntämistä ja palkka kun koira pysyy paikoillaan silti. Päästiin myös siihen pisteeseen, että sain vetää Rovan pantaa hieman ja koira pysyi hyvin paikoillaan.

Lopuksi vielä paikkamakuu, Rova oli keskellä ja sivuilla hyvä häiriö. Otettiin ihan kunnon etäisyydellä, ei mitään ongelmia! Alkaa oikeasti puremaan tässäkin treenit, varmaa tekemistä.


Meillä oli myös todella onnistunut paimennusviikonloppu Kuopiossa lappalaiskoiraporukassa! Paljon onnistumisia, ahaa-elämyksiä, tyytyväisiä koiria ja omistajia. Mitä parhain mökkiseura! Paljon grilliruokaa, saunomista ja uimista. Paljon hyttysiä. Ja ihania lampaita ja mielettömän osaavat opettajat! Tämä uusiksi mahdollisimman pian!

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!