lauantai 11. elokuuta 2018

Pieni pätevä paimen

Meidän Lapin turnee alkoi viime maanantaina Pellosta, kun saavuimme Saajomannuun paimentamaan lampaita. Tätä reissu oli odotettu jo pitkään, sillä edelliseltä kerralta jäi niin hyvä fiilis. Toki lampaita oltiin päästy täällä etelässä muutaman kerran aikaisemminkin paimentamaan, mutta nyt pääsisi treenaamaan kuljettamista metsätiellä. Lahkukin saisi ensimmäiset kokemukset lampaista tällä reissulla.


Rova pääsi ensin lampaille. Näin nuorella murkkuikäisellä pojalla oli hieman keskittymisvaikeuksia ja joskus piti päästä jäähdyttelemään aivoja etäämmälle. Rova työskentelee todella reilulla tavalla lampaita kohtaan, mutta tiukan paikan tullessa se osaa antaa painetta takaisin. Kuten toisesta kuvasta näkee, pieni katsekontakti ja painostus lammasta kohtaan ja meno jatkuu. Se otti hyvin aina onkeensa kun pyysin vaihtamaan suuntaa ilman paineistumista. Rovan kehitys lampailla on ollut tosi positiivisvaikutteista, vaikka mausteensa ikä tuokin.

Tauon jälkeen lähdettiin molempien koirien kanssa kuljettamaan lampaita metsätielle.


Hienoa työtä Rova teki myös metsätiellä. Tämä oppimistapa on selkeästi Rovalle tehokkain ja jossa se pääsee "puhkeamaan paremmin kukkaan". Lahku yllätti tekemisillään meidät kaikki. Jopa Australiasta tulleet vieraat olivat mykistyneitä alle 6kk ikäisen pennun työskentelystä. Siltä ei tietenkään nuoren iän vuoksi vaadittu mitään, sai häseltää mukana ja seurata vierestä mikä on homman nimi. Mutta siellä se vaan meni osaavempien koirien mukana, pitäen laumaa koossa, hakemassa hitaampia takaa, painottaen laumaa. Meni lauman vierestä kärkeen ja sielläkin piti laumaa ojennuksessa. Pitihän siellä ojanpohjissa välillä höntsätä, mutta hienoa työtä ensikertalaiselta. Meinasi ihan tippa tulla silmään omistajallakin.


Ihana pentu! Huomasi, että yksi lampaista oli jäänyt taemmaksi, joten kävi hakemassa sen takaisin laumaan.


Pojat Kaunispään huipulla kuvattuna. Loput Lapin reissun kuvat voikin mahduttaa uuteen postaukseen! :)

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!