keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Pentukoululainen ja päihtynyt pieni kettu

Rova kävi terveystarkastuksissa Kankaanpäässä Kari Ventelällä. Käynnillä tutkittiin lonkat, kyynärät ja selkä. Meinasi omistajalta jäädä edellisen yön unet hyvin vähäiselle kun jännitys valtasi mielen. Jännitystä lisäsi erityisesti se, että Rova kehittyi pentuaikana hyvin lyhyessä ajassa paljon, jolloin takajaloista tuli hieman kääntyneet. Käytiin fysioterapiassa ja koirahieronnoissa. Takajalat ovat kyllä inauksen suoristuneet/menneet parempaan asentoon, mutta kauniskoipista tuon jaloista ei tule saamaan.

Rova ja Lempi viime viikonloppuna.


Onneksi Kennelliitolta tuli lausunnoiksi A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät!! Selkälausuntoa odotetaan vielä. Uskomattoman hieno uutinen! Voidaan jatkaa hyvissä mielin mennä täysii ja kovaa. Muita terveystarkastuksia katsotaan sitten paremmalla ajalla myöhemmin kun aika on sopiva.

Lahkun kanssa osallistuttiin eilen viimeisen kerran pentukurssille. Kotona ollaan saatu hyvin katsekontaktia harjoiteltua ja opeteltu istumaan ja menemään maahan. Pentukoulussa ollaan päästy häiriössä kehittämään osaamista, nyt mennään jo oikein mallikkaasti sivulla ohituksia ja opeteltu jätä-käskyä. Hyvin sujuu jo katso ja mennään käskytkin. Lahku on todella innokas yhteisissä tekemisissä ja helposti oppiva. Se sietää yllättävän paljon häiriötä jo.

Kotona ollaan tehty luoksetulosta se paras juttu eri ympäristöissä ja häiriöissä. Vielä ajoin Lahkua innostuttaa haukkumaan juoksevat ohikulkijat, linnut jotka lähtevät läheltä lentoon ja joskus vastaantulevat koirat jotka ovat yli-innokkaasti kohtaamassa meitä.

Hauskana piirteenä Rovaan verrattuna on se, kuinka ihmisrakas Lahku on. Rova ei ole koskaan ollut mikään sylikoira, eikä tarvitsekkaan, mutta sen ei ole koskaan ollut tarve ihan ihmisessä kiinni. Lahku on taas tunkemassa aina syliin rapsuteltavaksi. Se käpertyy syliin pienelle kiepille ja nuolee hieman kämmentä ennen kuin nukahtaa.

Rovan kanssa ollaan treenailtu pienissä pätkissä. Ruutu on hieman ottanut takapakkia, koska Rova on kehitellyt ongelman siitä mihin hänen pitää pysähtyä. Taas kartion kiertäminen sujuu oikein hyvin. Tavoitteena on saada paikallamakaamisesta takuuvarma seuraavaksi.


Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!