maanantai 15. tammikuuta 2018

Hei me paimennetaan

Mirva ehdotti meille viime viikonloppuna, että lähdettäisiinkö Vantaalle paimentamaan lampaita! Tottakai me! Monesti ollut mielessä, että pitäisi päästä näkemään miten Rova reagoi, mutta aina on tullut jotain muuta tilalle. Rovahan on joskus ennen luovutusikää päässyt näkemään ja totuttelemaan lampaille, joten edellisestä kerrasta onkin sitten aikaa.


Ensimmäisellä kierroksella Rovan ajatus raksutti niin hirmuisesti ja vaikka lampaat kiinnostivat, meni se aika enemmän sijaistoimintoihin. Tietäähän sen, että miten murkkuikäisellä pojalla ajatus menee täysin solmuun, kun ympäristössä löytyy lampaita, toisten koirien hajuja, pissoja, lampaan kakkaa ja edellisenä päivänä oli juoksuinen narttukin vieraillut. Hieman kaikesta pöllistyneenä. Kierroksen päätyttyä Rova pääsi odottamaan vuoroaan vielä autoon.

Ja se tauko tekikin ihan ihmeitä. Sitä oli nimettäin aivot ruksuttaneet niin paljon, että aitauksessa oli ihan uusi koira. Alkujärkytys oli käyty läpi ja nyt aitauksessa oli enemmän Rovan näköinen koira. Mentiin kovaa, pidettiin lampaille kovaa meteliä ja oltiin todella kiinnostuneita lampaista. Mervi myös ehdotti, että otetaan pari lammasta pois tälle kerralle, niin saadaan menoa liikkeeseen ja koira syttymään hommaan. Nyt jäi kaikki häiriötekijät taka-alalle. Meidän vuoro päätettiin "hyvissä ajoin", jotta pentu ei pääse väsymään - eli homma jää sikakivaan kohtaan. Joten ottaen huomioon, että Rova paimensi ensimmäisen kerran, meni homma melko nappiin! Olihan tässä kyse vasta koiran sytyttelemisestä hommaan.

Onnistuneen paimennuspäivän jälkeen voi siis alkaa miettimään jo seuraavaa! Ja mennäänhän me maaliskuussa paimentamaan porojakin.

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!