maanantai 16. lokakuuta 2017

Puoli vuotta täynnä rakkautta

Viime viikolla ollaan pari kertaa käyty treenikentillä. Olen ottanut tarkan silmän alle nyt tämän oman elekielen käytön ja sen minimoimisen. Nykyään meidän kohteen kiertämisetkin menee hyvin kun koira tarjoaa itse liikettä eikä tarvitse näyttää elettäkään. Ihan paras pentu!

Seuraamiseen ollaan saatu kestoa, mutta paikka hakuilee edelleen hieman. Intopuuskat vie paikkaa liikaa eteenpäin. Omasta mielestä myös paikka valuu liian kauaksi sivusuunnassa ajoittain. Nyt paikka kuntoon ja sit katotaan miten lisätään pituutta. Tunnarissakin ollaan hyvin päästy eteenpäin hajutyöskentelyssä ja palikka tuodaan jo nätisti minulle. Ainut asia mikä oikeasti junnaa on kapulan pitäminen ja kestävyyden lisääminen siinä. Olen silti niin ylpeä miten Rova kestää toistot ja etsii kapulaa häntä heiluen tarmokkaasti!

Uutena asiana työnalla on jäävät maahanmenolla. Pitäisi myös intoutua ruudun opettamiseen!Aiemmin tässä kuussa oleva luento kisatavoitteellisuudesta oli tosi paljon ajatuksia herättävä. Asioita mitä piti ihan päivän selvinä, mutta ei ole niitä tarpeeksi hyvin ottanut huomioon treenejä suunnitellessa/treenatessa. Hyviä pointteja sai paperille, joita pitää kyllä itselleen toitottaa säännöllisesti. Jatkossa tarkoitus lisätä vähän viikottaista treenaamista, nyt kun se pyörii lähes 2-3 kerrassa. Mikäli raskaampi treeni, voi antaa seuraavan päivän lepoa. Jos keskiraskas, voi seuraavana tehdä helpomman treenin. Treenit mielellään paikoissa jossa häiriötä vähemmän, eri alustat, jotta pohja saadaan tehtyä tyylipuhtaaksi. Sen jälkeen häiriöön enemmän kertaamaan liikkeitä. Kyllähän me joka päivä treenataan jotain päivittäisissä jutuissa, mutta varsinaisia treenitilanteita voisi kasvattaa määrällisesti. Treenit ovat 10-30minuuttia ja liikkeitä treenin sisällön huomioon ottaen on 2-4.

Rovan kanssa ollaan nyt treenattu paikallaoloa kun kierrän koiraa. Alussa Rova oli todella paineistunut siitä, että kävin hieman takana. Muutama kerta toistoja ja nyt koira on paljon luottavaisempi. Ja mikäs sen parempaa kun pitää vain olla maassa ja saa ruuan suoraan eteen!

Maanantaina meillä oli Nose Workin kertatunti. Ajattelin ottaa sen meidän ohjelmistoon kun mennään metsäjäljen osalta tauolle. Mejänkin viimeinen treeni pitäisi saada alle, mutta liikaa ohjelmaa ja liian vähän aikaa yhdistettynä siihen, että ainakin PK-seudulla sataa 247 jatkuvasti viimestä päivää, ei ainakaan motivoi omistajaa metsään tallustamaan. Heräteltiin Rovaa nenätyöskentelyyn namietsinnällä, jonka jälkeen vähennettiin herkkuja ja lisättiin tilalle haju! Tosi hyvin hokasi. Samalla pystyi treenaamaan jättöä ja paikallaoloa häiriössä. Tosi hyvin keskittyi työskentelyyn, muutaman kerran piippasi kun odotettiin omaa vuoroa. Olisi niin paljon intoa tehdä. Kertatunnilla päästiin siis hyvin perille lajin treenaamisesta, mutta hyvä olisi käydä joku kurssi pohjalle, jotta sitten voisi jatkaa sen jälkeen itsenäisesti. Hintaa silti tällaisille kursseille kertyy ihan tarpeeksi, joten aina saa miettiä mihin sitä haluaa tällä kertaa rahansa pistää.

Lisäksi kotiin ostettiin kartio kierron treenaamiseen ja tasapainoalusta lihaksiston monipuolisempaan kehittymiseen ja tasapainon parantamiseen.Rova täytti myös 6kk! Juhlapäivänä tietysti tehtävänä oli ottaa sankarista passikuvat. Vakavaksi on elämä mennyt, tai ainakin kameran edessä ei poikaa hirveästi hymyilytä!

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!