lauantai 7. syyskuuta 2019

Ensimmäinen tottelevaisuuskoe


Rovan ensimmäinen tokokoe on takanapäin ja olipahan debyytti! Vuosaaren Koirakerho ry:n järjesti Roihuvuoren kirsikkapuiston kupeessa olevalla hiekkakentällä meidän "kotikisat", kun 10min ajomatkan päässä asuttiin. Vähän pelkäilin, että sadetta saataisiin niskaamme, mutta onneksi luonto oli armollinen tänään ja päivä meni upeassa syyssäässä.

Saattoi ohjaajaa hieman aluksi jännittää ensimmäinen kisa, mutta ihan hyvin sain ajatukset koottua kavereiden neuvojen avulla. Tänään toimi tosi hyvin se, että Rova sai tulla mukaan ilmottautumiseen, sen jälkeen pienen pissalenkin jälkeen autoon odottamaan. Ennen paikkamakuuta ensimmäisen ryhmän aikana odottamaan omaa vuoroaan kehän lähettyville. Palkan jälkeen autoon ja sen jälkeen otin sen vasta sitten, kun edellinen oli menossa kehään yksilöliikkeitä tekemään. Toimi todella hyvin, Rova oli hienosti fokusoimassa minuun koko ajan! 

Luoksepäästävyydessä ei ongelmia, Rova antoi nätisti kopeloida, yksi innostushaukku sieltä taisi tulla.

Paikalla makaaminen ryhmässä 1min
Ei ongelmia. Hienosti kontakti pysyi minussa, ei häirinnyt vaikka viereinen belgi hieman ryömi eteenpäin ja oli hieman levoton. Maahanmeno ja istuminen ensimmäisellä käskyllä. Arvosana 10.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Huomasin heti kehäänmenon jälkeen, että Rovalla oli hieman intoa päästä loppupalkalle. Missään vaiheessa se ei ollut sinkoamassa sinne, mutta katse hakuili. Liikkeelle lähtö oli hyvä, joskin Rovan sijainti hieman takana, eikä aivan kiinni minussa. Hienosti maahan, mutta kun palasin koiran viereen nousi heti. Arvosana 9.

Noutoesineen pito
Hieman hankaluuksia sivulle tulemisen kanssa siirtymän jälkeen. Pidossa ei ongelmia, mutta luovutuksen jälkeen pää kääntyy heti loppupalkalle.  Arvosana 10.

Estehyppy
Kaikki meni tosi hienosti, hyvä vauhti! Arvosana 10.

Seuraaminen
Hieman hermostunutta ja kun edettiin lähemmäs loppupalkkaa (mikä ei ollut lähellä kehää, mutta Rova tiesi missä), kontakti alkoi tippumaan ja jouduin hieman soveltamaan enemmän. Oli myös hienoja kohtia, mutta paljon keskivertoa huonompaa seuraamista mitä yleensä Rovalta näkee. Arvosana 8. 

Luoksetulo
Hieno! Hyvä vauhti. Arvosana 10.

Kauko-ohjaus
Ei ihmeellisempää. Arvosana 10.

Kokonaisvaikutelma
Arvosana 9.

1-palkinto 190/200p ja KP. Sijoitus tänään 3/13. 

Tuomarina Harri Laisi. Tuomari kehui paljon koiran suorittamista, ihaili ulkoista habitusta. Veikattiin kerran myös lapinporokoiraksi. Eikä siinä mitään, onhan se tiedossa kuinka veikeen näkönen tyyppi hän on! Seuraavana vuorossa lappalaiskoirien rotumestaruudet Kajaanissa vajaan kuukauden päästä.Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!