sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Epäviralliset rally-tokokisat ja uimista

Kun paikka lappalaiskoirien rally-tokon mestaruuskisoihin varmistui, oli hyvä aika alkaa katsomaan kisamaisia treenejä. Ennen näitä kisoja alla oli alle yhden käden sormilla laskettu määrä ratatreenejä. Kotona oltiin saatu hiottua hyvin yksittäiset liikkeet, enää piti saada sitä kuuluisaa kokemusta kisatilanteesta ja koottua kaikki yhteen.

Jokainen joka minut edes vähän tuntee, ja vaikka ei tuntisikaan tietää ainakin blogikirjoitusten perusteella, että minulla on taipumusta jännittämiseen ja ylianalysointiin. No se homma ei pettänyt tälläkään kertaa. Tosin hyvä asia oli se, että pieni jännitys alkoi vasta sitten, kun oltiin tutustumassa rataan. Joskus sitä saattoi ihan mitä tahansa jännittää päivää aiemmin. Paikkana oli Espoon Koirakeskus ja ALO-luokassa taisi olla lähemmäs 24 koirakkoa. Päätin kisapaikalla, että otan Rovalle yhden startin sijaan kaksi ja niimpä meidän vuorot oli 11 ja 18.


Lämppäsin Rovan ennen rataantutustumista ja otin vasta autosta kun ensimmäinen koirakko aloitti kisan. Ihan hyvä valinta, koska aikaa jäi silti ruhtinaallisesti tutustuttaa koira paikkaan. "Odotustila" oli suhteellisen pieni ja se häiritsi selkeästi Rovaa. Ennen ensimmäistä omaa vuoroa yritin lisätä koiran kierroksia ja siinä onnistuttiin. Ehkä oman jännittämisen vuoksi Rova hieman laski virettään ja ensimmäisen parin esteen jälkeen jättäytyi enemmän taakse. Siinä vaiheessa tajusin, tyypillisenä tokoilijana, että nyt on parempi avata suu ja kehumalla loppurata meni oikein näppärästi.

Rovalle meni kisojen aikana vain ruokapalkka, pallo oli liikaa. Toisella yrittämällä tuntui, että kehään astuessa koira oli hieman väsähtänyt, mutta nyt sain koottua itseni nopeammin ja koira lähti hyvin kehumalla mukaan. Siis askellus alkoi olemaan paikoin tosi näyttävää, kun se innokkaasti tuli vieressä. Paljon parempi fiilis jäi tästä kerrasta!

Ensimmäisellä yrittämällä aika 1.40.75 ja toisella 1.20.82. Molemmilta kokonaistulos 98/100p. Ensimmäisellä -2 pistettä lähti puuttellisesta yhteistyöstä - siis ennen kuin osasin avata suuni ja kehua. Toiselta yrittämältä lähti saman verran talutin kiristyi. Jännityksen piikkiin puhtaasti molemmat, ehkä kokemattomuudenkin.

Me kuitenkin sijoituttiin ensimmäisiksi koko sakista! Wau! Heti kun jännitys vähän laski, osasi nähdä urakan ihan eri tavalla, Rova teki hienot kaksi rataa. Tästä me nyt sitten jatketaan kohti lappalaiskoirien rally-tokon rotumestaruuksia, jotka on ensi kuussa. Nämä kisat olivat hyvät etkot siihen. :)


Lahku kävi uimassa sunnuntaina Hyvinkäällä Onnenkoirassa. Viime kesänä se syttyi uimiseen varsin hyvin ja kun Kanta-Hämeen lappalaiskoirat järjestivät rodun ystäville uintipäivä, lähdettiin ehdottomasti mukaan! Kivalla pienellä porukalla uitiin puolisen tuntia, Lahku pienen kehoituksen jälkeen hienosti meni veteen itsenäisesti. Huomasi, että loppupuolesta alkoi olemaan jo todella väsynyt, kun Lahku istuuntui viereeni ja pyysi rapsutuksia. Ihana pentu!

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!