maanantai 14. tammikuuta 2019

Rovan TOKOtreenit 1

Vihdoin ja viimein sain itseäni niskasta kiinni ja ilmoitin Rovan ALO-luokkaan valmistavalle kurssille. Nyt me sitten treenaillaan joka toisen viikon maanantaina ohjatusti, mikä on kyllä kultaakin tärkeämpi juttu. Sen jälkeen kun laitoin tokoilun Rovan kanssa tauolle reiluksi puoleksi vuodeksi, ei hirveästi valvovan silmän alla ole tullut treenailtua. Kun murrosikä näyttää hieman rauhoittuneen, uskalluin haaveilemaan jo siitäkin, että tänä vuonna korkattaisiinkin alokasluokka. Mikä sinäänsä ei ole mikään mahdoton "haave", koska ne pohjat mitä Rovan kanssa tehtiin ennen murrosikää, riittänevät hyvin kisoissa. Nyt ne taidot pitää vain siirtää häiriöön ja ketjuttaa liikkeet ja pitää ilonen fiilis koko ajan.

Rova lokakuussa 2018

Treenit aloitettiin kertaamalla jokaisen tavoitteet ja avainjuttuja mitä halutaan tältä ryhmältä. Otin sen jälkeen Rovan autosta ja odotettiin kentällä muiden ryhmäläisiä. Rova tarjosi hyvin kontaktia, mutta hieman reagoi muihin ryhmäläisiin, kun siirtyivät omille paikoilleen. Ei tule sinäänsä uutena juttuna, mutta toisaalta Rova reagoi niihin huomattavasti paljon vähemmän kuin oletin ja palasi aina kontaktiin. Paikkamakuussa hyvin kontaktissa, palkkasin paljon. Tehtiin vielä liikkeen jälkeen luoksetulot kun muut odottivat, tosi hienosti tuli luokse kivalla vauhdilla.

Käytiin läpi omalla vuorolla perusasennon paikkaa, mikä selkeästi tauon jälkeen on mennyt hieman liian eteen. Tähän treeniä, ensin käsiavulla. Perusasentoon myös eri kulmista, ei aina edestä. Otettiin väliin luoksetulo mikä taas tosi hieno, pallopalkka. Loppuun vielä pieni seuraamispätkä jossa käännös oikeaan ja täyskäännös, sekä muutama pysähdys. Tosi hienosti, ainut mitä korjattava oli tosiaan täyskäännöksen paikka (käännyn vasemmalle), joka hieman edessä.

Asioita mitä treenata:
- Kestoa (perusasennossa), koiralle kestävyyttä ajallisesti, kun ei heti tehdäkkään jotain. Nyt hieman turhautuu.
- Perusasennossa paikka. Nyt hieman liian edessä. Ensin käsiavulla. Muista pitää kriteerit korkealla, koska Rovalla hyvä perusasentoon tuleminen.
- Täyskäännöksessä paikka liian edessä, treenaa tämä taemmaksi myös.

Olipahan muuten ihanaa mennä pitkästä aikaa Rovan kanssa kahdestaan treenaamaan! Vielä meidän ihan ykköslajia, missä ollaan eniten fiiliksissä. Hyvä tästä tulee, oli hienoa nähdä missä me mennään oikein ja kuinka realistinen se kisaaminen tänä vuonna onkaan. Ja onhan se. Hui.

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!