keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Lappalaiskoiravalkku: rally-toko

Viime lappalaiskoiratreeneissä (6.1) vuorossa oli rally-toko, mitä viimeksi ajatuksen kanssa olen kertaillut lähemmäs sata vuotta sitten harmaa norjanhirvikoira Rommin kanssa kotipihassa. Ja siihenhän sen lajin opettelu sitten jäikin.

Meidän lappalaiskoiraporukan treenejä vetää Nina Manner, jonka opissa jokainen pääsi kertailemaan asioita, mitä haluttiin. Meillä nyt ei sinäänsä ollut mitään "kerrattavaa", pikemminkin kaikki uutta ja ihmeellistä, joten Rovan kanssa tehtiin pieni pätkä rataa. Paikkana oli uusi eläinpalvelu Feeniks, mutta nopeasti huomasimme, että se oli hieman liian ahdas edes lyhyen radan treenaamiseen. Muuten paikka oli oikein mieluisa!

Ehkä tuolla treenikerralla pieni palo syttyi lajiin. Se olisi kiva lisä totisen tokon ohelle ja jossa saataisiin aika vapaasti temppuilla yhdessä. Seuraavat päivät menivät sitten pelkästään ALO-ratojen ja yksittäisten liikeiden opiskelussa. Valtaosa liikkeistä oli silti tokon vuoksi hallussa. Treenattavaksi meille tuli eteentulo ja oikealta sivulle, vasen täyskäännös, seiso - istu - maahan, eteen istu, ohjaajan ympäri myötäpäivään.


Sunnuntaina sain onneksi Annan pitämään minulle ja Rovalle ratatreenit. Kotona oltiin treenattu takaakiertoa ja hieman eteen istumista. Rovalla oli järkyttävän hyvä draivi tekemisessä ekalla otolla, meni jopa hieman yli. Sillä on tapana nykyään alkaa komentamaan minua jos ei alakkaan samantien tapahtumaan, kun treenataan. Tähän siis huomion kiinnittäminen. Eteentulot olivat hyviä, joskin Rovalla tahtoi eteen istuessa nousta etujalat eli toisinsanoen tarjosi kurrea ja tassua. Seisomista ei olla hirveästi treenattu, mutta hyvin alkoi muutaman kertaamisen jälkeen tajuamaan mistä kyse.

Treenin alle:
- eteentulot (paikka ja etutassut maassa)
- seisomaan nouseminen (vähennä käsimerkkiä)
- maassa pysyminen (vasemman käden "häiriötreeni", nyt pomppaa ylös kun palkkakäsi nousee)
- ohjaajan ympäri myötäpäivään

Muuten rata meni oikein kivasti! Tosi mukiinmenevä vire ja tekemisen into. Vielä tietysti rutkasti ratatreeniä, jotta itsellä varmuus tulee. No... kaiken tämän innoittamana laitoin ilmottautumisen mölli-tokoon helmikuulle. Ja ajatuksena, että maaliskuussa korkataan viralliset kisat, missäs muuallakaan kun rodumestaruuksissa. Hups.

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!