maanantai 6. marraskuuta 2017

Lappalaiskoirien tokotreenit

Viikonloppuna oli kyllä hyvän mielen treenit pitkästä aikaa porokoiraporukalla! Edellisestä yhteisestä treenikerrasta olikin kulunut liian pitkä aika. Ensin oltiin hallilla sisätiloissa treenaamassa ruudun alkeita ja loppupätkä tehtiin ulkona hiekkakentällä. Meidän suunnitelmaan kuului:

→ ruudun treenaamisen aloittaminen
→ pentuhöhläluoksetulo
→ kaket i-m häiriötreenaaminen
→ paikalla istuminen häiriössä

Kaiken tämän lisäksi vielä vinkkivitosia Rovan kapulan pidon treenaamiseen ja siihen varmuuden luomiseen. Rova siis osaa tuoda kapulan käteen, hakea sen, mutta pitoa ei riitä oikeastaan sen enemmäksi ajaksi. Meidän do to-listalla on ostaa raskaampi noutokapula ja jatkaa treenaamista vetoleikkien kautta.

Ihan riittävästi siis tekemistä yhdelle treenikerralle.

Rova yllätti meikäläisen ihan totaalisesti kun alettiin katsomaan mitä koira sanoo ruudusta. Luojan kiitos meitä oli kolme siinä, niin sai tosi nopeasti kiinni koiran käytöksestä, että mikä sille olisi parhain treenisuunnitelma. Ensin ihan namialustalla muutamat vauhtilähdöt: minä sparrasin kauempana koiran kanssa mihin piti mennä ja Anna näytti herkut ruudusta. Rova toimii tosi nenävainuisesti, jälkikoiran virkaa kun on joskus tehnyt, niin se meinasi useeamman kerran kulkea nenä edellä ruutuun. Tätä kerrattiin muutama kerta, meni kivalla draivilla kyllä ja bileet pystyy sen jälkeen. Mikä tässä vielä suuremman yllätyksen tuotti oli se, että kun oltiin lopettamassa treeniä ruudun osalta ja kävelemässä poispäin, koira pinkaisi takaisin ruudun sisälle odottaen, että hei joko vielä kerran!! Sen jälkeen omatoimisesti tarjosi parikin kertaa samaa. Oltiin ihan äimistyneitä! Toki ei pitäisi, koska tarjoamista ollaan vahvistettu ja sillä yleisesti haluankin koiran toimivan!

Hiekkakentällä jatkui treenaaminen. Meille hommana on myös uusiin tilanteisiin/tiloihin tuleminen, että koira saa hetken tuumiskella, jonka jälkeen kontaktin otosta saa herkun ja kiitoksen. Jotenkin näinkin ilmiselvä asia on jäänyt ihan miettimättä, että sitä kontaktia tarjoo pentu, en minä.

Otettiin yksi pentuluoksetulo. Sen jälkeen siirryttiin kaukokäskyihin, nyt Anna oli heittämässä palkan sivulta. Ihan mielettömän pähee pentu, vaihdoin muutamaan toistoon aina paikkaa 1-3m välillä ja aina tosi hyvällä meiningillä teki. Pitäisi alkaa varmaan treenaamaan sitä seisomistakin! Tämän jälkeen näytin tytöille Rovan kapulan pidon tilanteen ja muutama palauttaminen. Kiva vetoleikki päälle. Otettiin vielä takapalkalla muutama paikkaistuminen, asento pysy nyt tosi hyvin ja kontakti pysyi.

Oltiin kyllä väsähtäneitä tämän treenin jälkeen. Nyt on tilauksessa ruutuliina ja raskaampi kapula, ens treenejä kohden siis!

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!