keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Helkkarin pätevä lappalainen


Viime viikonloppuna tehtiin pitkästä aikaa Rovan suosikkia eli mejää. Vuorokauden vanhalle jäljelle kertyi matkaa 300m kokonaisuudessaan kahdella kulmalla. Loppukaadolle hirvensorkka. Keli oli lähes nollassa ja yöllä pakastanut. Rova lähti lähes jäljen myötäisesti kohtisuoraa ensimmäistä kulmaa kohden. Meni kulman ohi pystysuunnassa ja kävi "tarkastamassa" ja palasi kulmalle jonka merkkasi hyvin ja lähti jäljen suuntasesti. Seuraava suora meni mielettömän hienosti. Maasto meni siinä välissä todella risukoksi ja välillä näkyvyys koiran perässä mentäessä alko olemaan erittäin huono, kun joutui siristämään silmiään ettei oksat kohta törrötä silmästä. Toiselle kulmalle meni näpäkästi ja lähti oikeaan suuntaan, kuitenkin reunan vierestä, kiersi melko reippaasti kaadon taakse ja palasi hieman jälkeä taaksepäin, ennen kun löysi kaadon. Tämä on ensimmäinen kerta kun kaksi kulmaa saadaan toimimaan! Toisaalta, ei ole kokeiltukaan hirveä montaa kertaa.

Olen niin ylpeä Rovasta, se tekee niin kovasti töitä jäljestäessään! Ei paljon nouse pää maasta vaikka välillä haravoidaan siksakkia. Vielä loppuviikosta tarkoitus tehdä uusi treenijälki. Alkaa olemaan nimettäin viimeisiä kertoja ennen talvitaukoa.


Tokopuolella ollaan hiottu perusasentoa ja kaukoja, tehty jäävänä maahanmenoa ja monipuolistettu/vaikeutettu tunnaria. Kaukokäskyt alkaa olemaan jo oikein näppärää menemistä. Maahanmenoo alkaa olemaan muutenkin lemppari Rovalle, joten jäävissä se on aika hyvin saatu jo alulle. Perusasento vielä innostuspuuskissa tulee liian eteen, mutta hyvin korjaa. Tarkkuutta siihen.

Lisäksi olen niin tyytyväinen, että ollaan saatu seuraamiseen niin paljon parempi asento ja kontakti! Nyt ollaan tehty jo useamman metrin seuraamisiakin. Ihan parasta kun tääkin liike saatiin korjattua paljon kun muutaman kerran tehotreenasi. Jatkossa onkin tarkoitus paneutua noutoon, ruutuun. Lisätään myös häiriössä treenaamista.

Nyt me suunnataan auto kohti maalaiselämää savon suunnille!


Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!