torstai 10. elokuuta 2017

Mennään täysillä tai ei yhtään

Joku voisi sanoa, että liioittelua ja rahan tuhlausta. Tiedän kyllä olevani erittäin herkästi huolestuvaa tyyppiä, varsinkin kun se liittyy eläimiin. Pienen pennun luusto on hauras koska se kehittyy ensimmäisen vuoden aikana niin paljon. Rova leikki siis viime viikolla toisen pennun kanssa, jonka jälkeen ontui hyvin kevyesti vasenta jalkaansa. Ei kipullut millään tavalla ja parin päivän jälkeen ei mitään huomattavaa. Viikko tämän jälkeen leikki jälleen uudestaan ja sitten jo ontui enemmän jalkaansa. Edelleenkään ei kotona kipullut millään tavalla, eikä liikeratoja kokeillessa tuntunut mistään aristelevan. Hälytyskellot alkoi hieman soimaan, sillä jos siellä olisi joku, joka kovemmassa rasituksessa uusisi aina ontumisen.

Sain ajan parin päivän päähän jota odotellessa olimme täyslevossa. Samalla hoitui 16vkon rokotukset. Rova painoi 9.1kg, eli paino ei enää nouse kuin alle 500g viikossa, kun kuukausi takaperin vauhti oli enemmänkin lähes 700-800g. Jokatapauksessa eläinlääkäri tutki pennun ja Rova hieman reagoi kun koskettiin vasemman etujalan ulommaisiin varpaisiin. Se oli kuitenkin hyvin kevyt reagointi. Toisaalta voi myös epäillä, että se oli sattumaa. Kuvattiin kuitenkin varmuudelta vielä etujalat ranteista. Kuvat eivät antaneet osviittaa mistään erikoisemmasta. Eläinlääkäri katsoi monesti Rovan liikettä, eikä se joka kerta edes ontunut, vain tietyssä liikkeessä/tietyssä nopeudessa.



Jäimme siis yhteisymmärryksessä siihen tulokseen, että seuraamme. Rova sai viikon ajaksi kipulääkityksen ja määräyksen, että kova rasitus on pannassa. Tyydymme siis viikoksi-kahdeksi rauhallisiin lenkkeihin. Jos vaiva jatkuu tämän jälkeen tai palaa taas rasituksen jälkeen, syytä käydä tutkittumassa uudestaan. Toivotaan, että kyseessä oli enemmänkin lihasvamma mikä ei ole kerennyt vaan lopullisesti parantumaan. Tai kyseessä olisi panoisteiitti eli suomennettuna kasvukivut. Nyt siis hommana on väsyttää pieni mies aivotyöskentelyllä. Luvassa on siis paljon aktivointilelujen täyttöä, herkkujälkien tekemistä ja kaiken uuden ja jännittävän kokemista.


Meillähän ei saisi olla sohvalla...

Ei kommentteja:

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!