perjantai 16. syyskuuta 2011

Mä tuun, väännän nupit kaakkoon


Tämä treenaaminen on niin...hauskaa... © Ilona

Rommi on ollut tänään niin pähee! Ilona ja Nita tuli meidän seuraksi viimeistely treeneihin ennen möllitokoa.

Treenipaikka oli aidattu kenttä paitsi, että yhdestä kulmasta pääsisi helposti livistämään ja kaikki ovetkin sai auki vain vähän työntämällä. Se oli kuitenkin mulle vähemmän stressattava paikka treenata vapaana. Ensimmäiseksi kuitenkin saatiin viettää aikaa autossa nimittäin joku päätti pudottaa meille hetkellisen kaatosateen niskaan. Jee!

Otettiin kylmiltään paikkamakuu, aikaahan ei taaskaan muisteta. Molemmat pysyi, herra silti tykkäsi katsella muualle. Olisi pitänyt mennä palkkaamaan katsekontakteista, mutta laiskuushan iski. Ehkä minun sittenkään tarvitse ainakaan hirveästi hermoilla tän vuoksi. Ehkä vähän kuitenkin. Jotain pientä lämmityksenpoikasta yritin tehdä, tohkeissaan lähti mukaan. Lihapullat kävi siis hyvin kaupaksi tänään, päätinkin palkata sitä reippaasti.

Otettiin luoksetuloja mitkä olin ihan totaallisesti unohtanut. Ekaksi kutsuttiin aina toista. Rommi tuli aina nätisti luokse laukalla, en ottanut kuin yhden normaalin luoksetulon, muut vaan korostaakseen sen hauskuutta. Ilona kutsu Nitaa, ekalla lähti myös herra haukku, toisella pysyi näppärästi. Ehkä se huomas mun vihaisen ilmeen ja pysyi.


© Ilona

Iipu treenaili eka Nitaa, Rommi sai taas katsella taempaa touhua. Ihan lunkisti otti!

Otettiin ihan eka pari seuraamispätkää missä yritin palkata eri kohdissa. Ihan näppärä koira, käännökset olivat myös hyviä. Jaksoi hyvin keskittyä pienestä häiriöstä huolimatta. Pyrin ottamaan mahdollisimman paljon persheittoja joissa ihan hyvä vaikka kehotuksia piti tehdä. Mä myös oletin, että koiran vahvin liike, maahanmeno toimisi, mutta ekalla teki kumarruksen ja sitten otinkin ihan alusta käsimerkillä. Ihan hyvin loppujen lopuksi, mutta nyt vähän jännään mitä se keksii mölleissä. Olen nimettäin treenannut tota seisomista tosi paljon joten saa nähdä miten käy.


Se maahanmeno.... "Siis meenkö maahan vai seisonko?" © Ilona


Olin lopuksi tyhmä vaikka olinkin huomannut koirassa vähän levottomuutta. Ajateltiin päästää koirat riehumaan, mutta tuo halusi mennä haistelemaan. Ei siinä sen kummempaa, sain koiran kiinni. Se oli koko treenien ajan vapaana, teki hienosti ja oli niin motivoitunut! Kivaa siis oli ja kiitos Iipulle seurasta... Nyt odotellaan siis sunnuntaihin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea mölliin!:) Pakko kysyä et käytkö jossai tokotreeneis vai ootko ihan vaan kotona treenannut noita juttuja? Ite haluisin alkaa tokoilee koirani kans siten et vois ehkä jopa kisoissa käydä, mutta noihin treeneihin on tosi vaikee päästä pk-seudulla.:( Mietin et onkohan mahista päästä ihan vaan kotitreenillä kisaamaan et siel jotenki pärjäiski.

Viivi kirjoitti...

Mä oon joskus treenannut yhdistyksen tokotreeneis. Nykyään en enään, viimeisestä sellaisesta on yli vuosi. Joten suurimmaksi osin ollaan treenattu ihan ilman "muiden" avustusta tai jonkun yhdistyksen sisällä.

Hyvin on mahdollisuuksia! Siis tokohan on siitä todella hyvä, että sun ei tarvitse olla jossain sille tarkoitetussa yhdistyksessä oppiaksesi lajia. Keräät esimerkiksi tokokavereita kokoon, ne auttaa ja antaa palautetta sulle ja samalla saa koiran kanssa sitä häiriötä mikä on tärkeää. Joten ilman muuta "yksinkin" voi treenata.

Tosiaan, ensiksi kannattaa opettaa peruasiat koiralle toki yksin ja siitä siirtyä häiriöön. :)) Näin ainakin me olemme kokeneet sen hyväksi.

katikki kirjoitti...

Rommi on meleko PRO! Meillä ois kans ajatus möllit korkkailla, kunhan hyppy vielä hiottas!

 
Ulkoasun muokkauksineen tehnyt Viivi 2012
Alkuperäinen versio BloggerThemes, kiitos!